Studio ALTA bude v rámci minifestivalu zkoumat věk a čas z různých úhlů. Mládí a stáří, minulost a budoucnost, zkušenost i naivita – jakým způsobem se s těmito pojmy vyrovnávají čeští i zahraniční umělci různých generací?

Ve čtyřdenním programu vystoupí osobnosti  současného světového tance a spřízněné duše ALTY Julyen Hamilton, Jaro Viňarský, Peter Šavel, Stano Dobák, Renan Martins a Rasmus Ölme. Půjde o improvizovaná vystoupení a neformální workshopy.

Slovenská hvězda

Přehlídku zahájí slovenský tanečník a choreograf Jaro Viňarský, držitel prestižních ocenění jako je Cena Sazky za taneční objev roku a Cena diváka na České taneční platformě. Od roku 2004 spolupracuje s belgickou choreografkou Karine Ponties. Vystupuje i v zahraničí - v roce 2013 získal v New Yorku cenu The Bessies New York Dance and Performing Arts Award za představení The Painted Bird / Bastard v choreografii slovenského choreografa Pavla Zuštiaka.

Brit představí jevištní improvizaci

V ALTĚ vystoupí i její stálý spolupracovník, britský tanečník, choreograf a pedagog Julyen Hamilton, který  už 40 let působí na taneční scéně po celém světě. Jeho tvorba je převážně improvizovaná. V přítomném okamžiku „online“ komponuje tanec i text, který je často součástí díla.

Julyen Hamilton je také uznávaným pedagogem. Ve své pedagogické činnosti vychází ze svého výzkumu techniky a improvizace, přičemž se zaměřuje zejména na prostor, čas, hlas a dramaturgii. V Praze předvede impro show spolu s dalšími tanečníky.