Betlémská kulturní noc spadá do projektu Open Air, v rámci kterého Galerie Jaroslava Fragnera oživuje okolí Betlémského náměstí, kde sídlí. A program bude opravdu pestrý - momentálně je na něm 37 položek, rozdělených do devíti tras.

Hudební trasa zahrnuje bohatou nabídku od místních muzikantů z Kampy, přes indickou klasickou hudbu po francouzskou chlapeckou skupinu, která se věnuje klezmeru, šansonu, ale také swingu a jazzu. V rámci hudební části programu vystoupí také sbor Krásné zpěvačky pod vedením Kateřiny Sodomkové.

Němý film, muzikál a výstavy

V rámci výtvarné trasy je možnost navštívit hned několik výstav. Například Difficult Ceremony v Galerii u Betlémské kaple. Expozice mapuje konceptuální přístupy v malbě a kresbě v Československu 70. až 90. let.

Divadelně literární trasa přináší muzikál Starci na chmelu v podání ochotníků, čím dál oblíbenější slam poetry a také autorské čtení poezie. Ve filmové sekci se v kině Ponrepo diváci zdrží na maratonu němých snímků s živou hudbou.

Tvůrčí lidé a zajímavé kulturní počiny

V rámci Betlémské kulturní noci proběhnou také procházky Starým Městem, cestovatelské diskuze a taneční party. Samozřejmostí je dobré jídlo a pití v řadě hospůdek a kaváren.

Projekt Betlémská kulturní noc dokazuje, že centrum Prahy není turistickým skanzenem, ale že zde žijí tvůrčí lidé a děje se celá řada zajímavých kulturních počinů. Svůj žánr či styl si zde najde opravdu každý.

 

www.gjf.cz