Červen bude pro mnohé měsícem tance a vychutnají si ho tisíce lidí nejen v Praze, ale i napříč Českou republikou. Tanec Praha nabízí bohatou nabídku vystoupení a představuje významná jména světového tance.

Pestrý a kvalitní program

Hlavním posláním festivalu je umožnit nejširší laické veřejnosti poznat současné trendy a vrcholná díla tanečně-divadelních oborů.

„Pro festival jsme pečlivě vybírali ze stovek nabídek tak, aby program byl pestrý, vysoce kvalitní, a dokázal oslovit nejrůznější cílové skupiny. Označujeme proto jako „Family Friendly“ díla, která byla vytvořena pro dospělé diváky, ale jsou vstřícná i vůči dětem od školního věku,“ uvádí ředitelka a zakladatelka Tance Praha Yvona Kreuzmannová.

Zahraniční umělci

Letos se představí řada významných zahraničních tvůrců například z Francie, Švýcarska, Izraele, ale i exotického Madagaskaru, Indonésie a Ghany. Výrazné zastoupení v programu mají již tradičně domácí umělci.

Korea na začátek

Festival zahájí živelná korejská choreografka Eun-Me Ahn se skvělými tanečníky a s představením Let Me Change Your Name. Tento projekt se v divadle Ponec představí celkem třikrát.

Čím vás světově uznávaná tvůrkyně, která loni diváky nadchla inscenací Dancing Grandmothers, uchvátí tentokrát? Především rytmickými elektro beaty a působivou řečí těla mladistvých a energií nabitých tanečníků, která se skvěle prolíná s minimalistickým hypnotizujícím vystoupením samotné autorky.

Různá místa

I další vystoupení slibují silné zážitky. A nebude jich málo. Stačí zalistovat programem… Jednotlivá představení se konají v různorodých sálech, výjimkou nejsou ani představení pod širým nebem.

Workshopy

„Zvědavost je šance na zážitek“, tak zní festivalové motto, a ten vám určitě přinesou letošní festivalové workshopy. Zajímá vás, jak k pohybu přistupují umělci z Asie, Afriky či Evropy? Zkuste to na vlastní kůži! Navíc, workshopy povedou umělci, které budete mít možnost vidět i na scéně.

 

Více informací na www.tanecpraha.cz