Už tuto středu se ve smíchovském letním kině na plátno dostane film jednoho z nejoriginálnějších současných italských tvůrců – režiséra Paolo Sorrentina. Romantický thriller Následky lásky natočil v roce 2004, ve stejném roce byl také v Cannes nominován na Zlatou palmu.

Následky lásky

Hlavním hrdinou snímku Následky lásky je padesátník Titto – stárnoucí člověk, kterému život uniká mezi prsty. Osm let žije coby navenek nenápadný host ve švýcarském hotelu u jezera. Nikdo neví, co dělá, protože skoro nepromluví a jen jednou za čas jede do banky s kufrem a zpět se vrací bez něj. Kdo je ten záhadný cizinec, kterému se v tváři nepohne ani jediný sval?

Tittovu každodenní rutinu ale záhy naruší láska. A jeho dosavadní život plný samoty, ticha, vykouřených cigaret a skleniček vypitých v hotelovém baru se najednou začne rychle měnit...

Hlavní role se ujal Toni Servillo, kterého posléze proslavily další Sorrentinovy filmy – Božský a Velká nádhera.

Naše malá sestra

O týden později – 23. 8. – dostane v MeetFactory prostor japonské drama o rodině nazvané Naše malá sestra. Tento snímek pochází z dílny Hirokazua Koreedy, který patří k nejzajímavějším a nejlepším současným japonským filmařům.

Film pojednává o třech dospělých sestrách z Kamakury, které na pohřbu otce, jehož patnáct let neviděly, čeká překvapení. Zjišťují totiž, že mají ještě mladší, dospívající a plachou nevlastní sestru Suzu, která otcovou smrtí osiřela. Starší sestry jí navrhnou, aby s nimi žila. Suzu se nastěhuje do jejich domu a začne s nimi nový život…

Kdo by čekal, že brzy nastane v dějové lince nějaké drama, zvrat, je na omylu. Naše malá sestra oslavuje obyčejnost, lásku k přírodě a schopnost těšit se z maličkostí.

Submarino

Srpnové promítání pak ve středu 30. 8. uzavře snímek Submarino. Jde o šestý počin režiséra Thomase Vinterberga, který se, stejně jako ve své předchozí tvorbě, vrací k tématu dysfunkčních rodinných vztahů.

Severské drama Submarino je příběhem dvou bratrů, kteří se protloukají životem poznamenaní nešťastnou událostí v dětství. Jeden je agresivní alkoholik, který se právě vrátil z vězení, druhý ovdovělý narkoman a dealer, který po smrti své ženy pečuje o malého syna.

Oba bratři se sejdou na matčině pohřbu, kde se životy všech zúčastněných náhle propojí…