Během všedních dnů festivalového týdne budou mít děti z mateřských a základních škol možnost v interaktivních programech poznávat zákulisí kina a filmu, víkend v Biu Oko pak nabídne program pro celé rodiny: Biofonii s úplně prvním filmovým sci-fi a kapelou BomBarďák, noční maraton s legendárním seriálem Návštěvníci nebo exkluzivní předpremiéru nového francouzského filmu Putování tučňáků: Volání oceánu. Tohle a daleko víc chystá festival, jehož patronkou je už tradičně herečka Simona Babčáková.

Návštěvníci jsou zpět

Na své si ale přijdou i dospělí diváci, kteří se rádi vrací do dětství. Na večer a noc 25. března je pro ně připraven promítací maraton kultovního československého seriálu Návštěvníci. Během něj bude možno přespat v kině, v ceně vstupenky je drobné noční občerstvení a ranní káva nebo kakao. K vidění totiž bude všech 15 epizod legendárního seriálu o záchranné expedici do minulosti. Návštěvníci se odehrávají v roce 2484, odkud počítač CML vysílá vědce do minulosti, aby zabránili srážce asteroidu se Zemí. Návštěvníci s humornou nadsázkou konfrontují náš současný svět se světem přetechnizované budoucnosti.

Zákulisí kina pro zvědavé

Pro zvídavé děti je určen sobotní program Kino všemi smysly. Půjde o interaktivní program, ve kterém dětské návštěvníky promítači zasvětí do tajů fungování kina. Na vlastní kůži poznají, jak to chodí v promítací kabině, za barem nebo na pokladně. K tomu uvidí krátké filmy z kolekce Prague Shorts na témata vesmírná i jiná. Součástí programu bude také dílna, ve které si děti vyrobí víkendovou vesmírnou masku.

Doprovodný program připravili i skauti

Bohatý bude také doprovodný program, který ve foyer kina bude v průběhu celého víkendu bavit děti, organizuje Junák-český skaut a žižkovský filmový ateliér Aeroškola.


Podívejte se na webové stránky: www.biooko.net.