Deset představení z celých Čech

Od 1. do 5. června bude Divadlo v Dlouhé opět patřit dětem a jejich dospělým během již 18. ročníku přehlídky mimopražských divadel hrajících pro děti a mládež. Letos organizátoři vybrali deset představení pro nejrůznější věkové kategorie, která do Prahy přijedou zahrát soubory z Hradce Králové, Mostu, Českých Budějovic, Liberce, Plzně, Kladna a Pardubic. Hrát se bude jak ráno pro školy, tak večer pro veřejnost.

Prohlídky divadla a divadelní jarmark

Divadlem ožije nejen klasický sál, hrát se bude i v divadelní kavárně a za staženou oponou na jevišti. A pozor, tentokrát nezůstane jen u divadla. O víkendu se návštěvníci mohou těšit na doprovodný program - prohlídky zákulisí v podání herců Divadla v Dlouhé, divadelní jarmark a dva výtvarné workshopy. Po celou dobu festivalu bude také probíhat soutěž spojená s jeho výtvarným pojetím, jehož autorkou je letos výtvarnice Bára Hubená. Festival se koná pod záštitou primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové.

Letošní ročník přinese opravdové lahůdky

Jednou z nich je inscenace hradeckého Klicperova divadla „Medvědi" v režii mladé a talentované Anny Petrželkové. Inscenace vypráví příběh dvou bratrů muzikantů, kteří podezřele připomínají slavné české folkové bratrské duo - a v inscenaci také zazní spousta živých písniček. Hudební zážitek nabídne také inscenace libereckého Naivního divadla „Kapela jede!" Ta si kromě not hraje i s bohatstvím českého jazyka, různými homonymy a slovními hříčkami. I dospělé diváky pak asi zasáhne divadelní verze slavného „Nekonečného příběhu", ve které chlapec Bastián zachraňuje říši Fantazie na hřbetu draka Falka. Vzpomínáte? „Nekonečný příběh" přiveze kladenské Divadlo Lampion.

Podívejte se na webové stránky: http://www.divadlovdlouhe.cz/dite-v-dlouhe-2016/dite-v-dlouhe-2016/