Stovka umělců v projektu

Jde o součást rozsáhlého čtyřletého projektu Meeting the Odyssey, v němž spojilo síly přes sto tanečníků (loutko)herců a performerů z jedenácti zemí Evropy. „Lodí i po souši budou cestovat po čtyři roky divadelníci napříč Evropou, aby přinášeli radost, kreativitu, ale také kladli znepokojivé otázky a hledali na ně spolu s publikem odpovědi,“ řekla Šárka Pavelková z produkční platformy ProFitArt, která stojí za českou částí projektu. 

Festival i pro děti

Pro nejmenší návštěvníky (i pro všechny hravé diváky) vyroste v Zítkových sadech u Palackého náměstí cirkusová aréna. Nabídne divadelní představení a klauniády v podání v oboru jedinečných ansámblů Sacra Circus Števa Capka, Squadra Sua, La Mauvaise Graine či Divadla Minor. Většině představení budou předcházet kreativní dílny, kde se děti naučí hravou formou novým věcem a budou se také moci později do představení zapojit. Dospělým návštěvníkům pak zpestří letní noci na Vltavě dílny argentinského tanga či koncerty Jany Vébrové, jež se uskuteční po skončení hlavního programu na Lodi Tajemství.

Využijte výhodných vstupenek

Vstupenky na jednotlivá představení Divadelní Odysey v ceně od 175 Kč je možné zakoupit prostřednictvím sítí Ticketportal a Eventim. Zájemci, kteří budou chtít navštívit v daný den program na Lodi Tajemství i v Divadle Hybernia, mohou využít výhodných cenových balíčků. Speciální balíčky jsou k dispozici také prostřednictvím serveru Hithit. Podrobné informace o Divadelní Odyseje na stránkách www.odysea.pro a na mezinárodních stránkách projektu www.meetingtheodyssey.eu. Odyseu v České republice pořádá produkční platforma ProFitArt (www.profitart.cz) s podporou hlavního města.