První premiérou nové sezony je už v říjnu inscenace Krátké rozhovory s odpornými muži tvůrčího tandemu Kristýna Jankovcová a Adam Svozil, která zpracovává stejnojmennou povídkovou knihu amerického spisovatele D. F. Wallace. Kniha, jíž se inscenace inspiruje, vyšla v roce 1999 a jde v ní o břitkou verbální anatomii vztahu mezi pohlavími, výpravu do světa myslí a těl „prozacového národa“. To vše prostřednictvím rozhovorů s 18 muži, s jejichž postoji se nikdo veřejně neidentifikuje, ale jsou nám všem blízké.

Román, který u nás nemohl vyjít

Literární inspiraci přiznává i další plánovaná premiéra - jde o novou dramatizaci románu Josepha Conrada Tajný agent, kterou bude režírovat David Jařab. Ten je i autorem divadelní verze tohoto slavného románu.

Tajný agent nemohl v českém překladu od konce druhé světové války navzdory spisovatelově popularitě vyjít - je totiž plný ruských agentů a zpravodajských hrátek.

Sezonu zakončí Balzac

Diváci se mohou těšit také na novinku mladých tvůrců Petra Erbese a Borise Jedináka s nevšedním názvem Kyjem po kebuli, která bude líčit úděl českých jezuitských misionářů. Dále i na inscenaci Na břevno v režii, především filmového tvůrce, Jana Prušinovského, známého filmem Kobry a užovky.

Posledním titulem sezony bude opět literární dramatizace, jevištní zpracování románu Honoré de Balzaca Ztracené iluze v režii Jana Mikuláška.

Nová sezona, nové logo

Divadlo ale nechystá jen nové tituly. Má také nové logo – respektive staronové. Vzniklo totiž coby redesign toho historického, divadlo se tak vrací ke značce Libora Fáry z 60. let, ze které vychází celý nový vizuální styl divadla. Ten bude nejvýrazněji viditelný na plakátech nových představení.

První inscenací, která bude v nové vizuální podobě prezentována, jsou Krátké rozhovory s odpornými muži, a poté všechny další premiéry uvedené v této sezoně.

Nejen představení

Divadlo se svými diváky pracuje kontinuálně, chystá pro ně workshopy k představením pod vedením absolventů Katedry výchovné dramatiky DAMU, anebo tradiční dramaturgické úvody a diskuze s tvůrci jednotlivých inscenací.

S novou sezonou do souboru přicházejí také posily, nastoupí mladí herci Kateřina Císařová a Vojtěch Vondráček.