V uplynulé sezoně se populárnímu pražskému divadlu dařilo. Tituly bodovaly jak u diváků, tak u odborné kritiky a herečka Marie Poulová dokonce získala širší nominaci na Cenu Thálie za postavu Ester v inscenaci Hany Burešové Romeo, Julie a tma.

Jak bude vypadat sezona, která začala poněkud smolně technickými problémy s nákladním výtahem? Výhled je více než zajímavý.

Tři premiéry na velkém sále

První premiérou jsou na listopad chystané slavné Shakespearovy Sonety v překladu Martina Hilského a adaptaci a režii tandemu SKUTR, který v posledních letech výrazně formuje tvář divadla. V sonetech se divákům představí také nový člen souboru Miroslav Zavičár a hostující Jan Sklenář, oba původně z Klicperova divadla v Hradci Králové.

Druhou premiérou, která je naplánovaná na březen příštího roku, bude známá komedie Michaela Frayna z divadelního prostředí Bez roucha v úpravě a režii Hany Burešové. Sezonu 2019/2020 zakončí další náročnější titul, první uvedení dramatizace románu Gertrudy von Le Fort Vytržení panny z Barby v režii Jana Nebeského.

Dvakrát kavárna

Diváci se mohou těšit i na oblíbenou komorní řadu Krátká Dlouhá, která se odehrává v divadelní kavárně. Zde bude v lednu uvedena původní adaptace románu Jasutaky Cucuiho Konec stříbrného věku v režii Adama Skaly. Popularitu si získala i Slovenská sekce Divadla v Dlouhé, která zakončí sezonu novým titulem v červnu, co to bude, je zatím překvapením.

Nakročeno k derniéře

Pokud jste nestihli vidět některé tituly minulých sezon, pospěšte si. Naposledy tuto sezonu uvidíte inscenaci Jana Borny a Miroslava Hanuše 407 gramů z Bohumila Hrabala - a to hned 8. listopadu. Derniéry čekají také Čechovova Racka (režie SKUTR) a Shakespearovu komedie Mnoho povyku pro nic (režie Hana Burešová).

Nejen divadlo

Kromě vlastní divadelní tvorby divadlo chystá už tradičně dva festivaly, 13+ je určeno divadelně opomíjené skupině náctiletých a Dítě v Dlouhé přináší to nejlepší z české divadelní tvorby pro děti. Letos divadlo své fanoušky hýčká také vlastním kalendářem, který představuje herce a jejich domácí mazlíčky. Jmenuje se Štěky z Dlouhé a vymyslela ho herečka Eva Hacurová, sama majitelka psa.

Divadlo také ve spolupráci s herečkou divadla a zároveň návrhářkou Magdalenou Zimovou vyrobilo limitovanou a exkluzivní módní kolekci sestávající z mikin, šatů a módních doplňků.