Program nabídne promítání více než sedmdesát studentských filmů, z nichž bude dvacet tři soutěžit v celkem patnácti kategoriích. Dále se návštěvníci mohou těšit na koncerty, výstavy či diskuse se zajímavými hosty.

Místem konání festivalu je Praha 7. Projekce soutěžních snímků se soustředí do letenského kina Bio Oko. Kino AVU bude promítat filmy nesoutěžní. Doprovodný program v podobě koncertů, výstav či scénického čtení bude mít svoji základnu v Kulturním prostoru Letohradská 10 a v klubu Underground 36.

Primárním cílem festivalu je přiblížit studentskou filmovou tvorbu posledního roku široké veřejnosti. Na letošní Famufest se přihlásilo více než sedmdesát snímků, 23 z nich se bude v soutěžní sekci ucházet o ceny v celkem 15 kategoriích. Jednotlivé vítěze vybere porota, v jejímž čele zasedne režisér Hynek Bočan, dramaturgyně festivalu Anifilm Malvína Balvínová, producentka Pavla Janoušková Kubečková, střihač Šimon Hájek a filmový teoretik Petr Bilík. Vyhlášení výsledků se uskuteční 9. listopadu v kině Bio Oko.

Akreditace je možné zakoupit na místě za 200 Kč (studenti a senioři) a 250 Kč (veřejnost). Jednodenní akreditace je za 120 Kč. Podrobnosti na: www.famufest.cz.