Celovečerní snímek Human Bertrand natočil v roce 2015, pět let po svém předchozím filmu Home, který vidělo přes 600 milionů diváků po celém světě.

Stejně jako Home je i dokument Human unikátní. A to tím, že stovky lidí ze šedesáti zemí světa sdílí před kamerou své osobní příběhy, vyjadřují se k otázkám života a smrti, štěstí a bolesti, vítězství a strachu.

Lidská zkušenost ve všech formách

Epický dokument bojů a triumfů, které nás všechny spojují, bere diváky na cestu po celém světě, aby odhalili základní pravdy o tom, co znamená být člověkem. Režisér Yann Arthus-Bertrand ve snímku poodkrývá kolektivní lidskou zkušenost ve všech jejích formách - od hluboce osobních a zraněných příběhů o chudobě, přes domácí zneužívání, úzkost, až k příběhům radosti a lásky.

K lásce se v dokumentu vyjadřuje mnoho lidí. „Láska je to, co naplňuje duši," tvrdí například do kamery jedna žena. „Můj manžel má dvě manželky,“ přiznává zase další...

Neuvěřitelné letecké záběry

Bertrand během natáčení dokázal zachytit celou řadu upřímných reakcí na často náročné a hluboce intimní témata. Díky tomu snímek diváka staví tváří v tvář druhým a nutí ho rozjímat o vlastním životě.

K tomu se mozaika životních příběhů prolíná s neuvěřitelnými leteckými záběry z kamery Yanna Arthus-Bertranda, díky nimž je naše planeta zobrazena v celé své kráse a dokonalosti. A to vše doprovází povznášející hudba.

Dokument Human prostě stojí za to vidět! Promítání pořádá Centrum architektury a městského plánování.