Festival nabízí vyvážený mix romantiky, akce, komedie a dramatu. Diváky také prostřednictvím filmů seznámí s aktuální společenskou problematikou v Indii, protože filmaři stále častěji poukazují na otázky, které v indické společnosti silně rezonují. „Hollywood zná každý, ale i Bollywood si u nás za 16 let trvání festivalu našel značnou část fanoušků. A poznávají ho další a další,“ lákají organizátoři.

Kromě politiky a náboženství jsou to například témata jako ženská emancipace, vztahy mezi rodiči a dětmi či tvrdá cesta za úspěchem. Mezi romantickými pohádkami se tak objevují také příběhy inspirované reálnými událostmi.

Trháky, regionální snímky i dokumenty

Hned dva filmy z produkce Aamira Khana se věnují otázce ženské emancipace. Je to zahajovací snímek festivalu Secret Superstar, který kromě Indie triumfoval i v Číně. Také film Dangal se dočkal fenomenálního úspěchu i za hranicemi a stal se nejvýdělečnějším indickým filmem historie. „Snímek inspirovaný skutečnými osudy sester přesvědčuje o tom, že i ženy dovedou vynikat v tvrdých sportech,“ uvádí organizátoři.

Promítat se bude i komediální drama Hichki, akční thriller Tiger Zinda či životopisné drama Sanju o životě herce Sanjaye Dutta. V programu nechybí ani dobrodružná komedie Jagga Jasoos či další z úspěšných pákistánských komedií v bollywoodském stylu Load Wedding.

Letošní ročník nabídne i dokumentární a regionální filmy - v letošním roce tamilské.

Bollywood Mela a Bollywood Party

Pro zpestření je připraven bohatý doprovodný program. Po celou dobu konání festivalu bude k dispozici jarmark Bollywood Mela, kde nebude chybět indická restaurace Amritsar a možnost nakupování indických potravin a suvenýrů.

Na pátek 12. října je v La Loca Music bar připravena tradiční Bollywood Party. Těšit se můžete na bolly disco, taneční vystoupení Om Dance Academy či tombolu.

Celý program festivalu najdete na www.bollywood.cz