Během festivalu se uskuteční tři filmové projekce. Přehlídku zahájí 10. prosince v kině Evald snímek Mladí migranti v ČR jejich vlastníma očima. Půjde o světovou premiéru krátkého filmu, jenž je sestříhán z autentických videí, která natočili mladí migranti žijící u nás.

Po této projekci budou následovat další dva krátké filmy: francouzský Mohamed, The First Name a německý Offside. Večer zakončí beseda s autory a odborníky o integraci cizinců.

Milostný příběh trochu jinak

Festival bude pokračovat 13. prosince v Kampusu Hybernská. Tady diváci uvidí německý film Dcera cizinka, který vypráví nevšední milostný příběh. Protagonisty jsou sedmnáctiletá Němka Lena a devatenáctiletý Farid, muslim z druhé generace přistěhovalců. I když pocházejí z rozdílných prostředí a oba mají různé předsudky, sblíží se a vztah vyvrcholí neplánovaným těhotenstvím.

Film strhujícím způsobem popisuje také jejich rodiny, obě bojující o zachování svých hodnot a tradic. Po projekci bude následovat diskuse s odborníky z IOM, OSN, týdeníku Respekt a dalšími.

Oslava Mezinárodního dne migrantů

Třetí filmový večer se bude konat v úterý 18. 12. ve Vile Štvanice. Zde na diváky čekají premiéry filmů Kari (švédský film) a francouzský Unbroken Paradise, které připomenou také oslavy Mezinárodního dne migrantů.

Projekt finančně podpořil Magistrát Hlavního města Praha.