Mental Power Prague Film Festival (MPPFF) je mezinárodní filmový festival, který uvádí filmy, v nichž hrají výhradně lidé s mentálním a kombinovaným postižením. Hlavní myšlenkou tohoto ojedinělého projektu je vytvořit podmínky pro uměleckou seberealizaci lidí s postižením a podílet se tak na jejich duševním rozvoji.

Tato aktivita otevírá navíc zcela novou možnost společenské integrace handicapovaných. Festival vznikl proto, aby umožnil těmto lidem vybočit z kolejí všedního života a mohli tak zažít chvíle umělecké tvorby, posílili své sebevědomí a místo ve společnosti.

V porotě významné osobnosti

A i tady se rozdávají ceny. V porotě festivalu pravidelně zasedají významné osobnosti. Letos organizátoři potvrdili účast Michala Suchánka, Táni Fišerové, Jana Rejžka nebo Milana Tesaře.

Ceny vítězům jednotlivých kategorií předá mimo jiných oblíbená herečka Tereza Voříšková, která je už osm let patronkou festivalu. Sobotní galavečer odmoderuje Vojtěch Kotek.

Zahrají i slavné kapely

Festival bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 8. června v divadle La Fabrica. Na zahájení vystoupí kapely Děda Mládek Illegal Band, TH!S, Tam Tam Batucada a další a budou se i promítat dokumentární filmy.

Program dále bude pokračovat v Divadle Palace, kde během následujících dvou dnů proběhne projekce filmů a galavečer spojený s udílením cen. Festival podpořilo i hlavní město Praha.

 

Podívejte se na webové stránky: www.mentalpower.cz