Letošními hlavními tématy festivalu a doprovodného programu budou čipy a technologie rozšiřující možnosti lidského těla - tedy kyborgové, komunikace mezi organismy, neviditelné hranice, podivné jídlo a živý plášť planety Země.

Za jak dlouho bude normální implantovat si pod kůži čip a stát se kyborgem? Dokážou brouci léčit rakovinu? Jak přesně souvisí migrační vlna se změnou podnebí? Jak zní největší tajemství týkající se zdraví a proč se vlády, firmy a zdravotnické organizace tak snaží, aby nikdy nevyšlo najevo? Na tyto a další otázky odpoví 7. ročník Life Sciences Film Festivalu (LSFF).

Čechy zastupují dva filmy

Dramaturgové letos vybírali z více než 1300 přihlášených filmů. Českou republiku zastupují snímky „Živý plášť planety Země – Geoderma“ Ladislava Mika a Ivana Stříteského a „Svět podle termitů“ Jana Hoška.

Do mezinárodní soutěže, z níž vzejde držitel Velké ceny LSFF a držitelé cen jednotlivých fakult, bylo letos vybráno 27 filmů. Nejpočetnější zastoupení má Německo se sedmi a USA se čtyřmi.

7. ročník LSFF uvede celkem 36 filmů. 27 soutěžních a 9 uvedených v rámci informativní projekce promítané ve Velké aule ČZU.

 

Podívejte se na webové stránky: www.lsff.cz