Program letošního ročníku Fresh Film Festu nabídne téměř 100 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí a řadu doprovodných akcí. Přehlídka zaměřená na mladé tvůrce, debuty a studentskou tvorbu proběhne do 21. září v pražských kinech Světozor, Bio Oko, Kino 35 - Francouzský institut a také v Café Neustadt, klubu La Loca a v (A)VOID Floating Gallery.

Návštěvníci festivalu se budou moci setkat při projekcích či master class například s Monikou Willi, která je dvorní střihačkou Michaela Hanekeho nebo dokumentaristy Michaela Glawoggera, režisérkou Piou Marais, držitelkou Tiger Award z Rotterdamu i zvláštního uznání z Berlinale, jedním z nejzkušenějších a nejtalentovanějších švédských zvukových designérů Janem Alvemarkem, režisérem Matthiasem Maassem, který mapoval zkušenosti tří významných kameramanů konce devadesátých let, Krisem Kellym, režisérem, scénáristou, VFX designérem a spoluzakladatelem originálního britského animačního studia Blacknorth, režisérem Domem Rotheroem, který svým pojetím předznamenal Záhadu Blair Witch, českým producentem Tomášem Hrubým, slovenským výtvarníkem Radimem Labudou, vítězem ceny Jindřicha Chalupeckého 2008, a s dalšími hosty.

Projekce doplní doprovodný program; především Master Classy s hosty festivalu v kině Světozor, venkovní projekce filmu Gottland, přednáška o možnostech uplatnění studentů uměleckých škol nebo cyklojízda v rámci projektu Zažít město jinak. Vše je přístupné zdarma v Café Neustadt, klubu La Loca a v (A)VOID Floating Gallery či v ulicích Prahy. Více o programu na www.freshfilmfest.net.