Hlavním centrem dění se stane umělecký prostor La Fabrika a letos se kromě ní rozšíří i o další scény v rámci ART DISTRICT v Praze 7. Návštěvníci budou moci shlédnout za jeden týden okolo 20 představení i v prostoru Jatka78, v divadle Alfred ve Dvoře, ve Studiu Hrdinů, v Centru současného umění DOX a v Bio OKO.

Nejen divadelní festival

Letošní ročník naváže na úspěšný premiérový, ve kterém kromě divadelních představení proběhla také výstava významného choreografa Jiřího Kyliána. I tentokrát dramaturgie pokračuje v konceptu divadelního festivalu s přesahem do dalších uměleckých oborů, v němž se v hlavní linii představí mezinárodní umělci nonverbálního divadla.

Hlavními hvězdami jsou Britové

Akce sází na pestrost žánrů a přesahy mimického divadla do tance, cirkusové artistiky, objektového divadla a vizuálního umění. V programu se objeví také soubory, které pracují s maskami, a projekty s velmi sugestivní výtvarnou stylizací jako je hlavní „tahák“ festivalu - inscenace britského souboru Vamos Theatre s názvem Finding Joy.

Nonverbální divadlo s maskami zaznamenalo značný ohlas na velkých mezinárodních přehlídkách a je skvělou ukázkou, jak zpracovat beze slov, s maskami, komiksově a s nadsázkou zajímavý námět z reálného života.

Ze zahraničí se zúčastní i francouzská pantomima v podání Compagnie Mangano – Massip, anebo významný belgický mim Jose Houben, který se přijede se svým novým projektem Art of Laughter. 

Z českých souborů se v rámci hlavního programu představí v prostoru Jatka78 inscenace Airground Cirku La Putyka v choreografii Toma Rychetského, v Alfredu ve dvoře pak bude k vidění projekt Walk in progress Halky Třešňákové a Anny Polívkové.

Zajímavý je i doprovodný program

V rámci doprovodného programu se bude promítat nový film Jiřího Kiliána, proběhnou i komentované filmové projekce zásadních Turbových filmů a dokumentů.

Nedílnou součástí budou workshopy pro studenty HAMU, DAMU a JAMU. V posledním dnu festivalu se také na dvoře La Fabriky představí Jiří Bilbo Reidinger a Bratři v tricku věnující se převážně dětskému publiku.

 

Podívejte se na webové stránky: www.praguenonverbal.cz