Uvádět díla ve stádiu work in progress, tedy rozezkoušené inscenace, je ve světě běžný postup, který tvůrcům umožní ještě před dokončením díla vnímat reakce publika a zjistit tak, co funguje a co ne, případně jak chystaný kus upravit a „doladit“.

Své divadelní projekty takto často představuje Divadlo Archa. 27. května zde diváci poprvé uvidí ochutnávku z budoucí inscenace Garsonky.

Dva lidé a malý byt

Inscenace Garsonky je společným dílem choreografky a tanečnice Veroniky Knytlové a režiséra Jiřího Havelky. Vypráví příběh dvou lidí a malého bytu, mikrosvěta, kde se ti dva víc míjí, než potkávají, navzdory omezenému prostoru. 

Taneční představení jistě bude stát za to, už proto, že za ním stojí zakladatelka slavné taneční skupiny VerTeDance Veronika Knytlová. Ta se tancem zabývá od dětství, jako choreografka debutovala v roce 2002 a za svou práci získala celou řadu ocenění. Spolupracuje i s velkými scénami jako je Národní divadlo.

Režisér i herec

Režie inscenace se chopil Jiří Havelka, který je jednou z hlavních tvůrčích osobností divadelního souboru Vosto5, s nímž vytvořil vynikající inscenace Pérák, Dechovka, Proton a další. Jako herec je k vidění i v mainstreamových projektech jako například seriál Až po uši nebo film Teorie tygra.

Coby režisér pracoval ve Studiu Ypsilon, Dejvickém divadle anebo v Divadle na Vinohradech, často ale pracuje i na tanečních projektech.