Festival otrlého diváka nabízí lahůdky pro pravé milovníky kinematografie. V programu najdete nejen moderní, klasické i zapomenuté horory nebo krváky proslulé svou působivostí, ale také brak všeho druhu v jeho nejbláznivějších i nejambicióznějších podobách.

Mexický wrestler a elixír mládí

Během festivalu můžete vidět celkem 22 strašných a ještě strašnějších filmů. Jen posuďte sami z našeho malého výběru z programu.

Mezi festivalovými snímky jsou třeba takové perly jako mexický film z roku 1972 nazvaný El Santo bojuje proti Frankensteinově dceři. Uvidíte ho hned 28. února a pojednává o mexickém wrestlerovi, který je po třiceti letech oslnivé kariéry neustále při síle a navíc jakoby vůbec nestárnul. To nedává spát doktorce Fredě Frankensteinové, která se pustí do zkoumání vzorku jeho krve – a objeví sérum mládí!

Japonské ujeté kino

A co teprve takový japonský film Přepadení! Jack Rozparovač z roku 1976. Tato naprostá klasika pokleslého žánru se bude promítat 3. března. V názvu má sice proslulého londýnského vraha, ale jde o variaci na příběh o Bonnie a Clydeovi.

Dva mladí zaměstnanci cukrárny se v něm stanou partnery nejen v lásce, ale i ve zločinu. Společně totiž přepadají ženy a vraždí je nožem na dorty, protože to je jediný způsob, jak se mužská polovina dvojice dokáže sexuálně vzrušit. Jde o jeden z nejdrsnějších filmů, který v sedmdesátých letech v Japonsku vznikl.

Pro milovníky Adély, co ještě nevečeřela

V sobotu 4. března máte šanci vidět Ohavného Dr. Phibese, britský film z roku 1971. Jde o příběh vědce, který poměrně komplikovaně mstí smrt milované ženy.

Opulentní studiové dekorace, mísící prvky secese a art deco, fantaskní mordy, rozverná nadsázka a komiksová vyhrocenost filmu připomínají jak funesovské Fantomase, tak české Adély a hrady v Karpatech.

A teď si představte, že podobných filmů uvidíte ještě 19! Bizarnosti, humor a filmový brak, to je Festival otrlého diváka.

 

Podívejte se na webové stránky: www.otrlydivak.cz