Na serveru Aerovod můžete legálně za poplatek nižší, než je vstupenka do kina, sledovat online filmy, které prošly testem velkého plátna tří pražských kin Aero, Světozor a Bio Oko, brněnského Univerzitního kina Scala a Bio Central v Hradci Králové. Do videotéky jsou tak zařazeny pouze kvalitní tituly opatřené profesionálním překladem, a to v co nejvyšší dostupné obrazové i zvukové kvalitě.

Co teď v kině neuvidíte

Pokud jste se chystali na oscarový hit Parazit a nestihli to, na Aerovodu máte šanci. Černá komedie režiséra Bong Joon-hoa (Snowpiercer, Okja) sleduje chudou, ale mazanou čtyřčlennou rodinu, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka. Co se může stát, když se setkají dva tak odlišné světy?

Originální dílo mistrovsky pracuje s prvky thrilleru, dramatu i satiry a přináší vtipný a nepředvídatelný divácký zážitek. Parazit byl oceněný Zlatou palmou a podle mnohých ohlasů se tak stal nejzábavnějším vítězem festivalu v Cannes od dob Pulp Fiction, vyhrál i Oscara za nejlepší film loňského roku.

Staříci a trocha historie

Z české tvorby se můžete podívat například na povedenou senior road movie Staříci s Jiřím Schmitzerem a Ladislav Mrkvičkou v rolích politických vězňů, kteří hledají pomstu.

Pokud vás zajímá historické drama, zkuste Portrét dívky v plamenech. Odehrává se ve Francii v roce 1760 a sleduje příběh talentované malířky Marianne, která dostane zadání odjet do panského domu na izolovaném ostrově a namalovat tam svatební portrét Héloise – mladé dívky z bohaté rodiny, která na přání své matky právě opustila klášter, aby se provdala do Milána. Héloise domluvenému manželství vzdoruje tím, že se odmítá nechat portrétovat, Marianne proto hraje roli najaté společnice a maluje svůj objekt po večerech zpaměti. A mezi oběma dívkami roste vzájemná přitažlivost…

Zhlédnout můžete také třeba islandské drama Daleko od Reykjavíku, skautský poetický snímek Wese Andersona Až vyjde měsíc, dokument Diego Maradona a mnoho dalších filmů.