Ponrepo, které sídlí v historicky cenném refektáři staroměstského Konviktu, je kino Národního filmového archivu, kde se promítají filmy především ze sbírek archivu. Na program se zařazují kvalitní historické i současné snímky hlavně pro dospělé, běží tu ale také cyklus Ponrepo dětem.

Tento cyklus nabízí každou neděli od patnácti hodin nejmenším i trošku větším divákům pestrý výběr kvalitních filmů, které se běžné distribuci většinou vyhýbají. Po projekci pak následuje program, během kterého se děti naučí něco, co s filmem souvisí. V září to jsou například polské animované filmy, po jejichž skončení se malí diváci s lektorkou seznámí s polštinou a naučí pár slovíček.

Prohlídka zákulisí kina

V říjnu se pak děti seznámí s tvorbou ikony českého animovaného filmu Hermínou Týrlovou a sami si zkusí, jak animáky vznikají. Na programu budou i Lichožrouti, současný animovaný film natočený podle knih Pavla Šruta.

Po shlédnutí německého filmu Henry, který vypráví o příchodu talentovaného, ale uzavřeného chlapce do internátu hudební školy, kde jej nečeká právě vřelé přijetí od spolužáků, se diváci dozvědí, jak funguje provoz kina, a budou moci nahlédnout i do jeho zákulisí.

 

Podívejte se na webové stránky: www.nfa.cz