Oblíbené pojízdné kino, které je projektem Dopravního podniku hlavního města Prahy, bude mít letos celkem dvanáct zastávek. A to v Čakovicích, Libuši, Řeporyjích, Řepích, Kolodějích, na Cibulce, Ládví, v Hloubětíně, v BB Centru, Letňanech, Psychiatrické nemocnici Bohnice, Hůrce.

Kinobus, ve kterém se bude až do 6. září promítat od pondělí do čtvrtka, divákům nabídne 200 míst k sezení, bezplatnou půjčovnu dek, samozřejmostí bude i možnost zakoupení občerstvení.

První zastávka: Čakovice

Své turné Kinobus zahajuje v pondělí 18. června v Čakovicích. Návštěvníci se můžou těšit například na snímek, který ovládl letošní České lvy - Bába z ledu od Bohdana Slámy se Zuzanou Kronerovou a Pavlem Novým v hlavních rolích.

Bába z ledu dává naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoli věku. Prostřednictvím příběhu šedesátileté Hany ukazuje, že nikdy není pozdě porušit své rituály, najít novou lásku a ztracené sebevědomí.

Po Bábě z ledu se v Čakovicích promítne americké akční sci-fi Pasažéři, které diváky zavede na palubu luxusní kosmické lodi. Na ní se dva hibernovaní pasažéři v důsledku poruchy probudí o 90 let dřív, než bylo původně v plánu. A začíná opravdová jízda, protože loď se ocitne v obrovském nebezpečí. Zachrání Jim a Aurora životy dalších 5 000 spících spolucestujících?

Muzikál a francouzská komedie

Třetím snímkem, který uvidí diváci v Čakovicích, bude muzikálový film z cirkusového prostředí Největší showman, který odráží příběh Phinease Taylora Barnuma, amerického podnikatele a zakladatele cirkusu Ringling Bros. and Barnum & Bailey.

Své první zastavení Kinobus završí francouzskou komedií Alibi na klíč. Děj vás zavede do světa lží a podvodů – kancelář Alibi na klíč totiž zprostředkuje neprůstřelné alibi těm, kteří to potřebují. Nic však není napořád...

I na dalších zastávkách bude filmová nabídka pestrá

A na jaké filmy se ještě v rámci letošního turné Kinobusu můžete těšit? Tak například na českou komedii Teorie Tygra s Jiřím Bartoškou a Eliškou Balzerovou v hlavních rolích, romantickou komedii odehrávající se na pozadí studené války nazvanou Láska, soudruhu. Pobaví vás také dráždivá komedie Padesát odstínů černé.

Pravdu o vlastní minulosti budou hledat dva staří páni ve filmu Tlumočník, 14 milionů dolarů se zase rozhodnou ukrást během nejslavnějšího automobilového závodu v Americe bratři Loganovi, jimž se neustále smůla lepí na paty.

To ale není zdaleka vše, co letos Kinobus filmovým nadšencům nabízí. A promítá se, stejně jako v předchozích letech, zdarma!