Letošní ročník nabídne celkem padesát filmových večerů na čtrnácti promítacích místech, mezi nimiž nechybí tradiční ani zcela nové lokace. První zastavení Kinobusu bylo tento týden na Proseku, od 27. 6. do 30. 6. se promítá kadý večer v Klánovicích, v červenci budou následovat Čakovice, Chvalský zámek v Horních Počernicích a Letňany. V srpnu se Kinobus zastaví v Hloubětíně, na Černém Mostě, ve Stromovce a u BB Centra na Brumlovce. Kapacita Kinobusu je 200 míst k sezení.

Komedie, dramata i kasovní trháky

Výběr filmů potěší občasné diváky i filmové fajnšmekry. Bohatou porci zábavy obstarají komedie v podobě titulů Ztraceni v Mnichově, Nikdy není pozdě, Co jsme komu udělali, Dejte mi pokoj, Wilsonov, Pomáhat a chránit, Padesátka a Vybíjená. Chybět nebudou ani dramata. Ty zastoupí filmy Nickyho rodina, Kobry a užovky či životopisný Muž na laně. Svůj prostor dostanou i kasovní trháky jako hudební Whiplash, akční Ant-man, animovaný hit V hlavě nebo kontroverzní Vlk z Wall Streetu.

Kinobus Dopravního podniku pro letošní rok navázal partnerství s Nadací Nova. V rámci filmových večerů tak bude od 27. června možnost přispět na pomoc dětem. Libovolná částka, kterou návštěvníci promítání Dopravního podniku přispějí do kasičky, pomůže konkrétnímu dítěti, jehož příběh vybere Rada Nadace Nova z došlých žádostí během léta. Ten bude následně zveřejněn na webu nadace a v televizním pořadu Snídaně s Novou tak, aby návštěvníci Kinobusu věděli, komu během probíhajících promítání pomohli.

Kompletní program a přehled lokací najdete na stránkách http://www.dpp.cz/program-kinobusu-2016/