Josef Polášek, Vasil Fridrich nebo Martin Písařík se představí v nové komedii Divadla Na Fidlovačce. A půjde o komedii vskutku absurdní, plnou outsiderů.

Hra vypráví příběh čtyř mužů, kteří jsou více méně absurdně nějak postiženi - ať už jde o oblastního dirigenta, který marně sní o Pražském jaru, mykologa, co se bojí vlastní výšky a ani se nemůže narovnat, neúspěšného vynálezce nebo o úředníka s obsedantními fantaziemi. To vše okoření přítomné ženy, milenky a družky.

Osudy bizarních postaviček se prolnou jedné tajemné noci, kdy jim do života vstoupí kouzelné srnky, které každému slíbí splnit jedno přání…

Hra ověnčená cenami

Autor a režisér v jedné osobě Tomáš Svoboda uvede na Fidlovačce svůj divácky nejoblíbenější text, který sklízí úspěchy po zemích českých i v Polsku. Hra Srnky dovedně kombinuje dialogy a vyprávění postav z různých pohledů, hraje si s jazykem a využívá nečekaných dějových zvratů. 

O autorovi

Tomáš Svoboda je divadelní autor a režisér, který se úspěšně pohybuje v žánru parodie, tragikomedie či grotesky až na hranici absurdity. Na četných českých divadelních scénách se hrály především jeho inscenace Jaromír Jágr, Kladeňák, kabaret Blonďatá bestie nebo Pornohvězdy (obě napsal spolu s Petrem Kolečkem). Je i režisérem filmovým, debutoval v roce 2014 komedií Hodinový manžel.