Nabídku letních kulturních akcí rozšiřuje už druhým rokem přehlídka toho nejlepšího z německy mluvené kinematografie. Letos se odehraje hned na třech místech v Praze. Na samý úvod, v červnu se návštěvníci mohou těšit na promítání na vodě - v pondělní večery 13. a 27. června v Cargo Gallery, tedy na lodi na hladině Vltavy. Přehlídka zde uvede rakouský film odehrávající se ve Vídni roku 1938 Můj nejlepší nepřítel a originální německý thriller z prostředí hackerů Who am I - žádný systém není bezpečný.

Červencové úterky na Kampě

V červenci se pak německé letní kino přesune do Containallu na Kampu. Containall je sezonní kulturní centrum vytvořené z přepravního kontejneru umístěné na Malé Straně v Praze, otevřeno má od května do září po - pá 13.00 - 23.00, so - ne 11.00 - 23.00. Adresa je Cihelná 4, Praha 1 - Malá Strana. Německy mluveným filmům budou tentokrát vyhrazeny úterní večery. 5. července bude na programu svéhlavá komedie Superega, 12. července se bude promítat Dárek bohů, 19. července se na plátně představí cenami ověnčený německý snímek Oh Boy a poslední červencové úterý bude patřit Času kanibalů.

Srpen na Žižkově

V srpnu přivítá německé filmy Nákladové nádraží Žižkov, zde se bude promítat opět v pondělí. V pondělí 1. srpna festival uvede na Berlinale oceněný snímek Victoria, o týden později, 8. srpna, se díky snímku Láska šílená diváci přenesou do 19. století a 15. srpna čeká milovníky napětí mysteriózní detektivka z Krušných hor - Schmitke. Nahlédnutí do hudebního podhoubí Berlína nabídne 22. srpna snímek B-movie: zvuk a rozkoše západního Berlína. Letošní letní přehlídku v Praze uzavře 29. srpna výpravný epos Druhý domov - kronika touhy. Všechny filmy budou uvedeny v původním znění s anglickými či českými titulky, vstup je volný.

Podívejte se na webové stránky: https://www.goethe.de/ins/cz/cs/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20753511