Letní kino v Riegrových sadech divákům po celé léto zcela zdarma servírovalo pořádnou porci filmových lahůdek. Ať už to byly komedie, thrillery, akční snímky, či romantické slaďáky.

A ani u posledních promítaní se nudit nebudete...

Gangster Squad - Lovci mafie

V neděli 9. září se na plátno dostane pět let stará gangsterka nazvaná Gangster Squad - Lovci mafie, jejíž vpád do českých kin doprovázela i stejnojmenná kniha založená na skutečném případu.

O čem film je? Příběh se odehrává v roce 1949 a líčí bitvu tajné jednotky losangeleské policie s tamním mocným podsvětím. Popisuje, jak na konci padesátých let v Los Angeles nelítostnou rukou vládl brooklynský rodák Mickey Cohen, který ve městě řídil většinu nelegálních aktivit – obchod s drogami a zbraněmi, prostituci, sázení. Pod palcem měl ale také podplacené policisty a zkorumpované politiky. Jak si s ním poradí tajná jednotka, dokáže zničit Cohenův svět?

Snímek natočil v roce 2013 režisér Ruben Fleischer, který do hlavních rolí obsadil Seana Penna coby Cohena, Joshe Brolina a Ryana Goslinga, kteří společně vedou losangeleskou tajnou jednotku policistů.

Batman začíná

Posledním filmem, na který můžete ještě v září zdarma zajít do Riegrových sadů, bude Batman začíná. Právě tímhle filmem se zrodila legenda – Batman. Diváky zavede na samotný začátek cesty Bruce Wayna, který byl coby malý kluk svědkem vraždy svých rodičů.

Osiřelý dědic multimiliardového majetku prahne po pomstě, zároveň však chce zachovat dobré jméno rodiny proslulé charitou. A tak opouští město Gotham. A rozhodne se čelit okolnímu zlu po svém. Nasadí si masku a začíná žít dvojím životem...

Film, který natočil režisér Christopher Nolan, vznikl v roce 2005. A víte, kdo si měl původně střihnout hlavní roli? Jedním z hlavních kandidátů pro Batmana byl Ashton Kutcher. Tehdy ho prosazovalo studio. Režisér však touto volbou nadšený nebyl, a tak nakonec tvůrci rozhodli, že ústřední postavu ztvární Christian Bale.

 

Více informací zde