Ungelt na Novém světě hraje již od roku 2005. Tato letní scéna má oproti jiným prázdninovým produkcím komorní charakter odpovídající filozofii divadla, které chce, aby si herci a diváci byli co nejblíže.

Letos zahajuje letní provoz světovou premiérou původní adaptace románu Betty MacDonaldové Kdokoli může dělat cokoli, která proběhne 1. července.

Krizí s optimismem

Hra, stejně jako kniha, je o tom, jak si nezoufat, když kolem vás zuří hospodářská krize, vy nemáte žádnou kvalifikaci, zato povinnost uživit dvě děti. Stačí ale mít, stejně jako Betty MacDonaldová, podnikavou sestru, svéráznou maminku, milující rodinu a uvěřit, že když jde do tuhého, může opravdu kdokoli dělat cokoli.

V hlavních rolích se diváci setkají s Jitkou Smutnou a Terezou Kostkovou coby Betty a její sestrou. Populární humoristickou prózu přímo „na tělo“ Jitce Smutné a samozřejmě Letní scéně zdramatizovala Věra Mašková, režíruje Peter Gábor.

Nejen Betty

V létě na hradčanské scéně zahraje Ungelt také další dvě novinky: Život podle Jonesových v režii Marka Němce (hrají Vanda Hybnerová, Lucie Štěpánková, Miroslav Táborský a Ladislav Hampl) a Skleněný strop s Tatianou Vilhelmovou a Jiřím Langmajerem.

Znovu pod širým nebem bude hostovat i Simona Stašová, která se svými kolegy odehraje dokonce dvacet představení šestice divácky úspěšných inscenací (Drobečky z perníku, Filumena Marturano, Poslední ze žhavých milenců, Římské noci, Vězeň na Druhé Avenue a Skleněný zvěřinec).