Příběh prince a princezny ze sousedních zemí, kteří mají na přání svých otců a jejich rádců uzavřít sňatek, ale rozhodnou se sami si vybrat partnera, natočil v roce 1968 Bořivoj Zeman. Velkou popularitu filmu zajistilo i herecké obsazení v čele s Helenou Vondráčkovou a Václavem Neckářem.

Kraus a Klepl jako rádci budou kout pikle

Ve Studiu Dva se režie ujal Šimon Caban a v hlavních rolích uvidí diváci Bereniku Kohoutovou a Jana Cinu. Coby rádci se objeví Bob Klepl a Jan Kraus, který se na divadelní prkna vrací po mnoha letech.

Diváci se dále mohou těšit na Danielu Kolářovou, či Annu Šiškovou v rolích chůvy nebo na krále Ladislava Freje, Miloslava Mejzlíka, nebo Oldřicha Navrátila.

Zazní legendární hudba Jana Hammera

Režisér a scénograf Šimon Caban v rámci divadelní adaptace pokračuje v linii modernizované pohádky a minimalistickém duchu nastaveném filmovou předlohou. V inscenaci ale zazní i zcela nové písně a texty. Filmovou hudbu, která je využita i v představení, složil tehdy teprve sedmnáctiletý Jan Hammer, jeden ze světově nejproslulejších českých hudebníků současnosti. O hudební nastudování a nové aranže se postaral skladatel, aranžér a dirigent Kryštof Marek.

Návrat na Václavské náměstí

Divadelní Šíleně smutná princezna, která měla premiéru loni na podzim, se na Václavské náměstí vrátila po dlouhých 48 letech. Filmová premiéra pohádky, jež v návštěvnosti předčila i Tři oříšky pro Popelku, se totiž konala v roce 1968 ve slavném kině Blaník na Václavském náměstí, v místě, kde se dnes nachází divadlo Studio DVA.

 

Podívejte se na webové stránky: www.studiodva.cz