Letní scéna Divadla Ungelt byla slavnostně otevřena 19. června 2005. A díky hledišti, do kterého se vejde 227 diváků, si zachovává pro Ungelt tolik typickou komorní atmosféru, a tak většině představení přenos na venkovní pódium nijak neublíží. Letos je navíc hlediště zbrusu nové, s krásnými a pohodlnějšími lavicemi. Na co se letos mohou diváci těšit? Letní scéna zahajuje provoz 1. července a hrát se bude do konce srpna. Na programu budou tři tituly z repertoáru Divadla Ungelt a série diváky milovaných představení se Simonou Stašovou.

Betty se vrací

Zahajovat letní provoz bude loňská premiéra, která vznikla přímo pro venkovní scénu a na kamenné scéně Ungeltu ji neuvidíte. Jde o dramatizaci slavného humoristického románu Kdokoli může dělat cokoli Betty MacDonaldové. V divadelní adaptaci hrají Jitka Smutná, Tereza Kostková, Eva Josefíková, Máša Málková, Jaromír Nosek a Jiří Hána. Divadlo reaguje na zájem diváků tím, že letos se odehraje dvacet představení v červenci a pěti v srpnu.

Další tituly 

Ze stálého repertoáru divadla se na letní scéně objeví tituly Jak zabít komika s Markem Danielem, Kristýnou Frejovou a Ladislavem Hamplem nebo Václavem Vašákem a divácký hit Skleněný strop s Tatianou Vilhelmovou, Jiřím Langmajerem a Vincentem Navrátilem nebo Vladimírem Pokorným.

Jak zabít komika bude mít na letní scéně premiéru. A pro tvůrce to bude zajímavá zkušenost. Hra je totiž založena na stand-up výstupech Marka Daniela, které vyžadují diváckou interakci. Open air prostředí s více diváky ale prý podle režiséra Pavla Ondrucha dá inscenaci nový náboj.

Zazáří i Stašová

A protože letní scéna má přece jen o něco větší kapacitu než domácí scéna, organizátoři nasazují i oblíbené komedie se Simonou Stašovou, která Divadlo Ungelt před více než dvaceti lety spoluotevírala. Budou to hry Drobečky z perníku, Poslední ze žhavých milenců, Římské noci a Vězeň na druhé Avenue, kde herečka září spolu s Kamilem Halbichem.