Promítáno je nepřeberné množství filmů a bohatý program je připraven i na druhý prázdninový měsíc.

Karlínské filmové léto

14. ročník Karlínského filmového léta v zahradě Českého rozhlasu Regina nabízí kasovní trháky i mezinárodně oceňované filmy. „Vezměte deku, dobrou náladu a přijďte se bavit sledováním filmových lahůdek do krásného prostředí letního kina v areálu Českého rozhlasu Regina,“ zve na akci místostarostka Prahy 8 Alena Borhyová.

Návštěvníci se můžou těšit na dramata jako Vzkaz v láhvi, Polednice, Hra peněz nebo Dánská dívka. Na své si přijdou ale i milovníci komedií a romantických filmů. Tento pátek je na programu poslední počin kontroverzního režiséra Quentina Tarrantina Osm hrozných.

Promítat se začíná vždy ve 21:30 a vstupné stojí 50 Kč. Pokladna se otevírá hodinu před začátkem představení. Kapacita kina je 500 míst.

Střelecký ostrov: nejen kino, ale i koncerty a bohoslužby

Střelecký ostrov již tradičně není spojen pouze s filmovými večery, ale koná se zde i řada koncertů, kulturních a společenských akcí. Tuto neděli se tu například bude od pěti hodin konat jedna z bohoslužeb pod širým nebem. Setkání organizuje Křesťanské společenství Praha. Během bohoslužby je zajištěn program pro mladší děti.

Akce se koná na Velké scéně a je zdarma. Další křesťanská setkání pod širým nebem se konají 31. 7., 21. a 28. 8.

1V prvním srpnovém týdnu nabídne Letňák na Střeleckém ostrově koncert britského bluesmana Guye Bennetta (1. 8., 18:00). Úterní večer pak bude patřit tuzemským pop-folkařům ze skupiny NOTIME (2. 8., 18: 00). Následující večer přijde na řadu koncertní akce pořádaná časopisem Headliner.

Vstupné na všechny tyto akce je zdarma. Placený bude pouze koncert skupiny Zrní (4. 8., 18:00).

Na velké scéně se v polovině prázdnin vystřídá hned několik populárních intepretů. Za všechny jmenujme Republic of Two, kteří koncert pojmou jako křest svého alba Back to Trees. Stejně jako v loňském roce vystoupí na velké scéně Střeleckého ostrova také kapela Zrní, která si jako speciálního hosta pozvala polské uskupení Agu,“ zve na další akce tiskový mluvčí Tomáš Kopečný.

Nákladové nádraží Žižkov: filmy třikrát týdně

Letní kino v kolejišti promítá třikrát týdně české, evropské i zaoceánské filmy. V úterý nádraží ožívá hudebními večery Napa Overground, o víkendech blešími trhy, večírky a festivaly.

Na srpen a září se chystají další filmové projekce, výstavy a divadelní představení. Nabídka letního kina je velmi různorodá. Diváci se můžou těšit na zcela prvního Terminátora nebo komedii Roberta Zemeckise Návrat do budoucnosti. Vstupné začíná na 50 Kč.

Kino druhým rokem zřizuje Národní filmový archiv, který zde vedle letního biáku provozuje i Galerii 1435 mm. Součástí projektu je také kavárna Zastav se, která je ve všední dny otevřena od čtyř hodin a o víkendu od dvou. „NFA má k areálu Nákladového nádraží Žižkov vztah jako k svému budoucímu sídlu, ale také ukazuje, jak může být atraktivní pro nejširší veřejnost. Letní kino je vždycky trochu riskantní podnik, tak věřím, že diváci ocení otevření tohoto místa i jeho kulturní náplň a budou sem nacházet cestu co nejčastěji,“ uvedl Michal Bregant, generální ředitel NFA.

OC Černý Most: ojedinělý projekt na střeše obchodního centra

Filmem nežije jenom centrum metropole. Důkazem je kino UPC Max na střeše nákupního centra Centrum Černý Most. Program tohoto kina prezentuje deset nejlepších filmů roku 2015. Diváci navíc mohou hlasovat o to, který film byl absolutně nejlepší.

„Jsme velmi rádi, že UPC MAX kino zpestří léto v Praze. Jedná se o absolutně ojedinělý projekt a je nám ctí být jeho pořadatelem. Věříme, že veřejnost ocení to, že jim přinášíme možnost opět dát najevo svůj názor a vybrat ten nejlepší český film za loňský rok,“ říká Aleš Pýcha, marketingový ředitel FTV Prima. Kino je zdarma a projekce začínají po 21. hodině.

Léto se láme do druhé poloviny. Diváky ještě čeká projekce Vynálezu zkázy (28. 7.), Schmitke (4. 8.), Gangster Ka: Afričan (11. 8.), Mallory (18. 8.) a Kobry a užovky (25. 8.)