Metropolitní léto hereckých osobností na Letní scéně Vyšehrad odstartovala 21. června premiéra klasické francouzské situační komedie Georgese Feydeaua Brouk v hlavě. Nejhranější dílo francouzského dramatika, které patří mezi nejslavnější situační komedie všech dob, režisér obsadil vskutku hvězdně. Vedle Filipa Blažka, Jitky Schneiderové a Romana Štabrňáka se rolí ujali i Michal Slaný, Štěpán Benoni, Berenika Kohoutová, Jiří Ployhar anebo Mojmír Maděrič.

Vrátí se i Roden

Na Letní scénu, která je letos vylepšená o nové lavičky s opěradly, se mohou návštěvníci vypravit kromě premiérového titulu také na 11 hitů z repertoáru divadla Studio DVA. Na programu jsou například hry Patrika Hartla 4 sestry a Hovory o štěstí mezi čtyřma očima, ale také další vztahové komedie Vše o mužích či Kutloch aneb I muži mají své dny.

Chybět nebude ani italská komedie Carla Goldoniho Poprask na laguně. Svoji stand-up comedy Celebrity pod širým nebem uvede i Ondřej Sokol. Na letní Vyšehrad se vypraví rovněž Karel Roden a Jana Krausová s kultovním představením Otevřené manželství, oblíbenou komedií Sex pro pokročilé a jejím volným pokračováním Vzhůru do divočiny.

Slováci zahrají na Václaváku

Část Metropolitního léta hereckých osobností se odehraje v kamenné scéně divadla na Václavském náměstí. Zde už popáté proběhne Léto slovenských hvězd, přehlídka bratislavských divadelních souborů, která se uskuteční v druhé polovině srpna (20. – 31. 8.). Diváci se mohou těšit na taková jména slovenského divadla, jakými jsou Milan Lasica, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová, Milan Kňažko, Anna Šišková, Zdena Studenková, Kamila Magálová a mnoho dalších.

Koncerty jako off program

Letos už poosmé zazní v rámci tzv. off programu Letní scény také koncerty vybraných interpretů. Na Vyšehrad zavítá, jako již tradičně, slovenská šansoniérka Szidi Tobias, chybět nebude ani Dan Bárta za doprovodu Robert Balzar Tria. Program Letní scény pak uzavře svým koncertem Monika Absolonová.