Hlavním lákadlem je nová komedie Patrika Hartla Líbánky na Jadranu s Evou Holubovou a Bobem Kleplem. Divadlo Studio DVA na Letní scéně Vyšehrad uvede i deset hitů ze svého repertoáru a koncerty pod širým nebem. Diváci se tak dočkají několika repríz 4 sester v hlavní roli s Ivanou Chýlkovou, Janou Strykovou, Annou Šiškovou a Berenikou Kohoutovou. Připraveny jsou i vztahové komedie Vše o mužích, Vše o ženách, Kutloch aneb I muži mají své dny a Hovory o štěstí mezi čtyřma očima.

Chybět nesmí ani one woman show Evy Holubové Hvězda či italská komedie Carla Goldoniho Poprask na laguně. Svoji stand-up comedy Celebrity pod širým nebem představí také Ondřej Sokol. 

Letos poprvé přivítá Letní scéna i hosty z brněnského Divadla Bolka Polívky s představením Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho v hlavní roli s Bolkem Polívkou.

Roden, Klepl i hvězdná Iva Janžurová na kamenné scéně

Hrát se však bude i na domovské scéně Studia DVA - na Václavském náměstí. V polovině července zde bude mít svoje místo limitovaný set devíti uvedení mimořádně úspěšné divadelní adaptace hudebního filmu pro celou rodinu Šíleně smutná princezna.

Karel Roden spolu s Janou Krausovou v divadle odehrají i několik repríz divácky oblíbené komedie Sex pro pokročilé. Navíc zde právě připravují jeho volné pokračování s názvem Vzhůru do divočiny (premiéra 18. září 2017).

Se třemi reprízami své one man show Vysavač obsadí divadlo i Bob Klepl. Na úplný závěr prázdnin je připravena také premiéra Ostrovského komedie Les s Ivou Janžurovou, Igorem Orozovičem, Vladimírem Javorským, Igorem Barešem a dalšími, kterou původně pro Národní divadlo nastudoval Michal Dočekal.

Vášáryová, Kronerová, Kňažko – slovenské hvězdy míří do Prahy

Čtvrtým rokem je součástí přehlídky také Léto slovenských hvězd. Přehlídka bratislavských divadelních souborů se uskuteční v „kamenném“ divadle na Václavském náměstí v druhé polovině srpna (21. – 27. 8.).

Program slibuje pět představení, ve kterých se mohou diváci těšit na taková jména slovenského divadla, jakými jsou Emília Vášáryová, Zuzana Krónerová, Milan Lasica, Martin Huba, Milan Kňažko a mnoho dalších. Partnerské Štúdio L+S uvede od lednové premiéry stále vyprodané Staré majstry s Milanem Lasicou a Martinem Hubou.

V české premiéře se mohou diváci těšit na komedii o účastnicích kurzu herectví v podaní Divadla GUnaGU s názvem Herečky (miluj blížneho svojho), se Zuzanou Krónerovou v hlavní roli. Stejný soubor pak přiveze i populární hru Odvrátená strana mesiaca v titulní roli s Emílií Vášáryovou. Ta se po boku Milana Kňažka představí i v další české premiéře, ve hře Klamstvo o tenké hranici mezi milosrdnou lží a pravdou.

 

Podívejte se na webové stránky: www.studiodva.cz