Jejími hrdiny jsou mladí novomanželé Simon a Flic, kteří prchají před Fliciinou nesnesitelnou matkou Marciou a pronajmou si starý dům na zapadlém anglickém venkově. Problémem je, že dům kdysi patřil spisovateli Jackovi a jeho ženě Susie, kteří jej coby duchové „obývají“ i po tragické smrti a snaží se vypudit jakékoliv nájemníky, seč jim jejich astrální síly a smysl pro ironický humor stačí. Jakmile ale zjistí, že Simon je začínající spisovatel a Flic těhotná, změní názor a pomáhají jim v nelehké životní situaci.

Komedie s lidským rozměrem

Do děje se zaplete také pomatený realitní agent, zmiňovaná Fliciina matka a strážný anděl, takže o bláznivé situace není nouze… Taková je zápletka této brilantní anglické komedie, která sice vychází z tradice bláznivých komedií, nepostrádá však ani hluboce lidský rozměr a umožňuje nám znovu si uvědomit, že plně žít a milovat se má nyní a zde, neboť žádná vteřina našeho života se nebude opakovat.

Pogodová coby duch

V hlavních rolích inscenace Mezi nebem a zemí se v režii Petra Hrušky, známého z Divadla na Prádle, představí Sandra Pogodová a Daniel Rous coby duchové a Elizaveta Maximová a Lukáš Rous jako mladý pár v nesnázích. Výpravu navrhl Miroslav Král a scénickou hudbu připravil Vladimír Strnad.

 

Podívejte se na webové stránky: www.fidlovacka.cz