Legraci, pohádky, malování, tanec, žonglování, muziku i hraní na opravdickém divadelním jevišti. To vše nabídne nový nedělní program pro kurážné i zakřiknuté děti ve Švandově divadle. Pro smíchovskou scénu ho připravilo, které už jedenáct let baví a rozesmívá dětské pacienty v nemocnicích a léčebnách.

„Budeme vyrábět loutky, malovat písničky a vystřihovat legraci, budeme společně řádit a taky žonglovat. Společně si zamuzicírujeme a kdo má chuť, může si s námi v pohádce i zahrát," říká Marka Míková, principálka souboru Loutky v nemocnici. A zatímco děti se vydají do pohádky, rodiče mohou využít posezení v příjemné divadelní Kafárně nebo se blíž seznámit s tím, jak Loutky v nemocnici pomáhají svojí divadelní a hudební medicínou malým pacientům po celé republice.

O přátelství, lásce a životě po životě

Podle knížky Ivy Procházkové zdramatizovala Marka Míková: Myši patří do nebe je knížka o přátelství a o lásce. Lišák celý život pronásleduje malou myš Šupito, aby ji zakousl, ale když myš při honičce spadne z velkého útesu dolů a zůstane tam ležet, lišák je najednou zoufalý. Ztratil jedinečný vztah, o kterém ani netušil, co všechno pro něj znamená. Netrvá dlouho a i lišáka lovci zastřelí. Oba přátelé jsou však velmi překvapeni, když se znovu setkají v životě po životě. A co je nejvíc šokuje, že tady už jejich věčné nepřátelství neplatí, že si tu mohou spolu hrát a povídat si a užívat si legrace. A že tu jsou všichni jejich kamarádi a příbuzní. Je jim tu tedy dobře, ale když dojde na to, že se mohou vrátit na zem, oba se rozhodnou, že se vrátit chtějí. A jek to nakonec dopadne? Představení je o věcech pozemských i nadzemských a ukazuje k hodnotám, které jsou větší a silnější, než momentální stav a momentální situace. A to vše s humorem a lehkostí.

V divadle doporučují rezervovat vstupenky předem na tel. 257318666 nebo na e-mailu pokladna@svandovodivadlo.cz. Ještě jsou volná místa. Vstupné je 90,- Kč.