Pocta Shakespearovi měla být jednorázovou oslavou loňského významného výročí legendárního dramatika. Unikátní představení Letních shakespearovských slavností se ovšem setkalo s tak mimořádným ohlasem diváků i kritiky, že se ho organizátoři rozhodli uvést i letos.

Po šest večerů budou opět jeho hvězdami herec Jan Tříska a překladatel Shakespearova díla Martin Hilský, který scény z bardových děl a sonety uvádí a komentuje.  

Tříska, živá hudba a profesor Hilský

Martinu Hilskému se v Poctě podařilo sestavit obsahově zajímavý, zároveň zábavný a divácky atraktivní komponovaný pořad. Program zdařile kombinuje humorné i vážnější dialogy a sonety v podání oblíbených herců v čele s Janem Třískou. Vše obohacuje živá hudba a zpěv.

Návrat Krále Leara

Jan Tříska se v rámci Letních shakespearovských slavností již objevil – v roce 2002 zde zářil v nastudování Krále Leara, kterého režírovala další legenda – slovenský herec a režisér Martin Huba. Hra se hrála dvě sezóny a sklízela divácký úspěch stejně jako uznání kritiky. A ukázky z Krále Leara samozřejmě nemohou v Poctě Shakespearovi chybět.

 

Podívejte se na webové stránky: www.shakespeare.cz