Hit je podle tvůrců o kulturních nárazech. O nárazech jednotlivých poetik Cirku La Putyka a Future Vision Acrobat. Hit je o předsudcích. Hit je o snech. Hit je oslava. Hit je o ženě. Hit je o mámě. Hit je o úsměvu. Hit je něco, co má smysl.

Češi, Kanaďané a artisté z Rwandy

Je to unikátní projekt propojující akrobaty, tanečníky, herce a muzikanty ze Rwandy, České republiky a Kanady. Vznikal v Praze i přímo ve Rwandě, kde principál Cirku La Putyka Rostislav Novák mladší i s částí souboru zkoušel spolu se zdejšími artisty a hudebníky.

Skokan na trampolíně, Afričané a Cirk La Putyka

„Do Prahy přijede deset umělců ze Rwandy, někteří z nich jsou děti, někteří sirotci, někteří bez domova, někteří muzikanti, někteří flyeři, někteří akrobaté. Společně se potkají se členy Cirku La Putyka a jejich hosty,“ popisuje vznik projektu principál La Putyky Rostislav Novák mladší, který se ujal i režie projektu.

Na jevišti diváci uvidí také nejlepšího českého skokana na trampolíně. Hudbu pro projekt Hit skládá Honza Křížek, frontman skupiny Walk Choc Ice a člen Blue Effect, společně s kmenovým zpěvákem Cirku La Putyka Andrejem Rádym.

Průběžně vzniká i dokument

O celém projektuje je také natáčen dokumentární film, který půjde do kin v roce 2018. Ukázky z filmu budou k vidění již na letošním ročníku festivalu Letní Letná, kde bude zároveň natáčen i další materiál vznikajícího dokumentu.

 

Podívejte se na webové stránky: www.laputyka.cz