Sezonu 2019/20 kromě premiéry zahájilo divadlo uvedením nového CD s názvem Taťuldo, zhasni! Premiérový titul Past na Hurvínka vznikl na motivy legendární inscenace Miloše Kirschnera a Vladimíra Straky.

Lážnovský jako Spejbl i Hurvínek

Past na Hurvínka je příběh s detektivní zápletkou, který je určený i pro ty nejmenší diváky. A Hurvínek se v něm vydá pátrat po své koloběžce. Není však sám, kdo ve městě něco hledá a podezřelý je Hurvínkovi už úplně každý.

Divadelníci se rozhodli zprostředkovat nové generaci diváků obnovenou Kirschnerovu hru, tentokrát v režii Ondřeje Lážnovského. Představení nastudovali služebně nejmladší členové souboru divadla. V roli Spejbla a Hurvínka se představí právě Ondřej Lážnovský.

Co chystá divadlo dál?

Atraktivní pro malé (a věříme, že i velké) diváky jistě budou Dny otevřených dveří v Divadle Spejbla a Hurvínka. První z nich se uskuteční na jaře a návštěvníci se mohou těšit na bohatý program uvádějící do zákulisí a tajů divadla.

Pro nejmenší diváky od jednoho do tří let se pak na příští rok chystá další hra. Děti se s pejskem Žerykem vydají do světa nad zemí, mezi ty, co umí létat - do světa ptáků, mraků, kouzelných vesmírných tvorů i zářících hvězd. Po půlhodinové inscenaci (déle nejmenší diváci pozornost neudrží) bude následovat dětská herna.

Na starší děti mezi 6 a 12 lety čeká v příštím roce kurz loutkového divadla, který je provede různými uměleckými složkami – od výtvarna přes práci s dramatickým textem po samotnou dramatickou akci.

Spejbl bude slavit

Divadlo se momentálně chystá i na zahájení oslav 100. narozenin pana Spejbla, které se budou konat 23. dubna 2020 v Paláci Lucerna za účasti mnoha gratulantů z řad známých osobností. Slavit ale nebude jen Spejbl, divadlo samo oslaví 75 let svého působení v Praze, Žeryk a Mánička 90 let.

Proto je na celý rok připravena řada akcí. Uveden bude dokument České televize z cyklu Neobyčejné životy, který bude věnován právě panu Spejblovi, anebo unikátní výstava věnovaná oblíbenému taťuldovi v Pellého vile, či Klub Hurvajz - zážitkový klub pro fanoušky divadla.