V krásném parku pod Žižkovskou věží vzniklo nové zapuštěné hlediště i jeviště, unikátní je systém rychlého zastřešení, kterým je tato nová pražská letní scéna vybavena pro případ deště. Díky němu je možné operativně skrýt pod střechu celé hlediště o kapacitě skoro 600 míst. Návštěvníci se proto nemusí obávat, že představení kvůli nepřízni počasí nedokoukají.

Projekt pro zábavu i dobrou věc

Za projektem stojí producent Divadla Kalich Michal Kocourek, který se kolem herectví pohybuje od mala, je totiž bývalou dětskou hvězdou, známou třeba z filmu Což takhle dát si špenát.

Název Hvězdné léto pod Žižkovskou věží odkazuje nejen k hvězdám nad hlavami diváků, ale i k těm na jevišti. A dramaturgicky jde o inscenace, které žánrově pasují k představě letní pohody. Celý projekt má zároveň dobročinný podtext. Z každé zakoupené vstupenky na letní scénu jde 10 Kč ve prospěch spolku Dobrý skutek.

Spojení několika divadel

Program prvního ročníku Hvězdného léta pod Žižkovskou věží tvoří tituly z repertoáru pořádajícího Divadla Kalich a jeho spřátelených scén, tedy Divadla v Rytířské, Divadla Palace, Divadla Verze, Činoherního studia Bouře a chybět nebude ani populární představení Caveman. Ve všech představeních se přitom diváci mohou těšit na vskutku hvězdné obsazení.

Premiéru léta připravilo Divadlo Kalich, půjde o komedii známého kanadského autora Norma Fostera Láska v přímém přenosu s Petrem Čtvrtníčkem, Kristýnou Frejovou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích.

Komedie z Divadla v Rytířské

Připravena je komedie Čas pod psa, ve které hrají Tereza Kostková, Máša Málková anebo Eva Josefíková. Tři ženy se v ní během bouřky potkají v jednom bistru, postupně se seznamují, humorné situace se střídají s dramatickými, svět venku se ozývá pomocí mobilů a SMS zpráv. Počasí se nelepší, dokonce i sněží, slaví se fiktivní narozeniny, na řadu přichází šampaňské i koňak, ženy tančí i zpívají a užívají si nabyté svobody.

Hvězdné obsazení má i další komedie z Rytířské, nese název Chvilková slabost a uvidíte v ní Petru Špalkovou a Davida Matáska. Autorem je známý dramatik Donald Churchill, který se proslavil svým Natěračem. Hra je příběhem dvou bývalých manželů, kteří se nemohou vystát – alespoň na první pohled. A když se do příběhu zamotá jejich dospívající dcera, vše je zase úplně jinak. Herecký „dream team“ – Petru Špalkovou a Davida Matáska – doplní v režii Petra Hrušky mladá herečka Sandra Černodrinská.