Do letošního ročníku festivalu, který bude tradičně kombinovat divadlo, hudbu, tanec a poezii, se zapojí celkem osm scén sídlících převážně na Malé Straně - Golden Key, Malostranská beseda, A Studio Rubín, Divadlo Kampa, Divadlo Na Prádle, Divadlo Inspirace, Kavárna 3+1 a La Loca Music Bar & Lounge-Mosaic House.

Každý festivalový den začíná ve zmiňovaném Mosaic House u Karlova náměstí speciálním obědem. Samotná představení začínají vždy v pozdním odpolední a pokračují až do půlnoci, kdy se všichni návštěvníci scházejí spolu s vystupujícími umělci ve Fringe klubu, kde pokračuje zábava do brzkých ranních hodin.

Popularita festivalu stále roste

Popularita akce, jejímž partnerem je i hlavní město Praha, stále stoupá. Zatímco první ročník navštívilo 400 lidí, postupem času se fanouškovská základna rozšiřovala a v posledních letech přijíždí na Fringe do Prahy okolo 6000 diváků všech věkových kategorií.

Mezi hlavní lákadla letošního programu patří Colin Bramwell, který po úspěšném vystoupení na Fringe festivalu v Edinburghu přiváží poprvé do Prahy svou inscenaci Rozsah, kombinaci poezie, hudby a tradičního skotského vyprávění. Nebo Tin Bucket Drum, svěží variace na tradiční africké vyprávění.

Kompletní program festivalu je dostupný online na www.praguefringe.com. O jednotlivých lákadlech akce můžete být průběžně informováni na facebookovém profilu www.facebook.com/praguefringefestival.