Jiří Pokorný je jedním z nejúspěšnějších českých tanečníků a v posledních letech i choreografů, kterým se skvělým způsobem podařilo prosadit se v zahraničí. Prošel dlouholetým angažmá v Nederlands Dans Theater, několik let tančil v souboru kanadské choreografky Crystal Pite a poslední roky se stále intenzivněji věnuje vlastní tvorbě.

Jeho nejnovější inscenace s názvem „Svět Sedmikrásek“ se zabývá tématikou klimatu, zejména v jeho přirozeném chování během klimatických změn, které mohou mít svazující vliv na naší existenci v současné době

Příprav druhé choreografie projektu se zhostil slovenský tanečník a choreograf Lukáš Timulák, talentovaný umělec, který také před lety vzešel z „Kyliánovy líhně“. Ve své nové choreografické práci se zabývá prvky, které jsou v neustálé vzájemné závislosti a výměně, a které se neustále prolínají. Přírodou, lidskými bytostmi a jejich životním prostorem.

Jádrem choreografie Lukáše Timuláka, kterou nazval „Prolínání“, je člověk jako součást permanentního procesu změny, v neustálém pohybu a adaptaci.

Pražský komorní balet touto premiérou pokračuje v uvádění původní tvorby s československými autory, kteří úspěšně působí nejen v Čechách, ale i zahraničí.