Výbušná směsice divadla, vtipu, hudby, tance, mluveného slova a příjemně stráveného času v divadlech na Malé Straně v Praze – tato každoroční událost s názvem Prague Fringe festival je zážitkem na celý život.

Více než 200 představení

Od svého založení v roce 2002 se festival, který je součástí mezinárodní sítě „Fringe“ festivalů, každým rokem neustále rozrůstá, a to jak svou velikostí, tak i co se týká oblíbenosti. Za první ročník nasbíral 400 návštěvníků, nyní se již číslo ročně vyšplhá na 6 000 spokojených diváků všech věkových kategorií a ze všech různých koutů světa.

Každoročně se odehraje více než 200 repríz 40 různých představení, které začínají vždy jinak – od pozdního odpoledne až do nočních hodin. Místem setkávání se pak pro diváky, vystupující i personál stává Fringe Club, který zůstává otevřen až do brzkého rána.

Devět dnů divadla

Během devíti dnů se v Praze objeví někteří z předních světových divadelních tvůrců. Dorazí renomovaný britský spisovatel, režisér a komik Henry Naylor se svým představením Angel nebo Tooth and Nail, výjimečný soubor čerstvých absolventů se svojí novou inscenací Hummingbird. 

Část letošního programu věnují organizátoři také skandinávskému divadlu. Přijede oceňovaný soubor Teater Slava, který se v Praze představí již potřetí a nabídne hned dvě inscenace - vtipnou one man show Kontra Alt a dětské představení What If… Vigo Venn.

Letos prvně také pro děti

Dětem budou věnovány i další hry. Vůbec poprvé letos festival spustí hodinové showcase pro celou rodinu Family Fringe.

Partnerem festivalu je hlavní město Praha.

 

Podívejte se na stránky: www.praguefringe.com