Podle známého přísloví „když nemůže hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře“ se momentálně řídí mnoho kulturních institucí. Divadlo Spejbla a Hurvínka nevyjímaje. Od poloviny března tak najdou děti na stránkách divadla novou zábavu, která jim pomůže překonat nudu a nepříjemná omezení způsobená povinnou karanténou.

Angličtina s Hurvínkem

Spejbl, Hurvínek, Mánička… Tyto nejoblíbenější loutkové postavičky nezapomínají ani vzdělávání a začaly rovnou s výukou cizího jazyka.

„Divadlo Spejbla a Hurvínka natočilo ve spolupráci s Českou televizí a British Council 60 dílů angličtiny, ve kterých Hurvínek s Máničkou a dalšími hrdiny této loutkové scény učí děti v krátkých scénkách důležitým anglickým slovíčkům a větným spojením,“ sdělila PR manažerka divadla Darina Miklovičová s tím, že tento seriál má své speciální webové stránky.

Doktor Hurvínek a doktorka Mánička

Ale nejen angličtina čeká na děti s Hurvínkem. Dva lékaři, doktor Hurvínek a doktorka Mánička se na stránkách divadla postarají i o zábavu jako taková "Koronavirová hlídka proti nudě".

„Hlídka zavede děti i do zákulisí loutkového divadla! Přiblíží jim, jak vzniká loutkové představení, kdo se na něm podílí a co je k tomu potřeba. Stáhnout si děti mohou také vystřihovánky a omalovánky, díky kterým se dozvědí víc napříkla o koloběhu vody v přírodě,“ dodala Darina Miklovičová.

K dispozici je zde i loutkový seriál, který ukáže svět chráněných zvířat. Dobrodružství děti čeká v dílech Po stopách rysa, Dlouhá cesta lososa, Netopýří jeskyně, Na křídlech modráska nebo Tetřívkův taneček.

A nezapomíná se ani na dospěláky. Je pro ně připraven seriál Kamila Fajmona „Na poslech“, který mapuje 90 let „zvukové“ historie scény Divadla Spejbla a Hurvínka.