Pro nejmenší děti hraje například Říše loutek na Starém Městě, pohádky uvádí také Divadlo matky Vackové v prostorách Starého purkrabství na Vyšehradě.

Říše loutek uvádí o víkendu dvě dětská představení

V sobotu 6. ledna ve 14 a v 16 hodin je to vánoční příběh o narození Ježíška doprovázený lidovými koledami nazvaný Já bych rád k Betlému. Hra je převyprávěním biblického vánočního příběhu o narození Ježíška formou srozumitelnou těm nejmenším divákům. Vedle pastýřů, Tří králů a dokonce i loupežníků putujících do Betléma s dárky pro malého Ježíška, se objeví i nezbedný Rarášek, který se bude snažit poutníkům všechno pokazit. Naštěstí je tu Anděl, který nakonec vše uvede na pravou míru.

V neděli 7. ledna, rovněž ve 14 a v 16 hodin, je na programu loutková pohádka Kašpárek v pekle. Je o tom, jak se Kašpárek se svým kamarádem Honzou vydal osvobodit princeznu Majdalenku, která se omylem dostane do pekla.

Pohádky ze staré Prahy

Nedělní procházku na Vyšehrad můžete spojit s návštěvou pravidelného dětského programu ve Starém purkrabství. Tentokrát to budou Pohádky ze staré Prahy. Začátek v 15 hodin.

Víla Rokytka: První pohádka je o malých říčkách v Praze - Rokytce a Botiči. A že u malé vody nežijí pohádkové bytosti? Tak tomu nevěřte.

Jablíčko svaté Anežky: Druhá pohádka se odehrává v místě, kde Anežka vskutku žila a pomáhala, v Anežském klášteře.

O třech divých mužích: Třetí je jarmareční pimprlová pohádka inspirovaná pověstí O třech divých mužích, která má k pravdě skutečně jen kousíček!

Představení je vhodné pro děti od 4 let. Rezervace vstupenek na

  • pokladna@praha-vysehrad.cz, tel.: 222 513 842.
  • Pokladna je otevřena hodinu před začátkem programu.
  • Vstupné: dítě 80 Kč / dospělý 60 Kč