Letos se mohou Pražané těšit na zvučná jména, jako je Milan Lasica, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová, Milan Kňažko, Anna Šišková, Zdena Studenková, Kamila Magálová a mnoho dalších. Všechny inscenace navíc diváci uvidí v pražských premiérách.

Divadlo GUnaGU přiveze tři hry jednoho autora

Krom v Praze populárního divadla Štúdio L+S se v našem hlavním městě představí Divadlo GUnaGU, které přiveze Herečky (miluj blížneho svojho) se Zuzanou Kronerovou v hlavní roli a také Lásku & terpentín, v němž exceluje Milan Kňažko. Chybět nebude ani Odvrátená strana mesiaca v titulní roli s Emílií Vášáryovou.

Všechny tři hry napsal známý slovenský dramatik Viliam Klimáček, zajímavý svou neobvyklou profesní dráhou. Tento rodák z Trenčína vystudoval Lékařskou fakultu UK, po studiích pracoval jako chirurg a anesteziolog. Lékařské praxe však po devíti letech zanechal a začal se věnovat divadlu.

Klimáček je několikanásobným držitelem prestižní ceny Alfréda Radoka za nejlepší českou a slovenskou hru a ceny Dráma pro nejlepší slovenskou hru. Jeho hry jsou úspěšné i v zahraničí.

Co předvede Štúdio L+S?

Štúdio L+S letos v Praze zahraje Staré dámy s Kamilou Magálovou a Zdenou Studenkovou a také komedii Život na trikrát.

Znalci repertoáru domácího Studia DVA se mohou těšit na slovenské nastudování komedie Jany Krausové a Karla Rodena Otevřené manželství. Ve slovenské verzi, v Otvorenom manželstvu, které uvede Agentúra 8, se představí známí herci Anna Šišková a Ady Hajdu.

 

www.studiodva.cz