Stejnojmenná inscenace navíc vznikala přímo v Praze, kde měli němečtí umělci pod hlavičkou Jatek78 rezidenturu. A proč Strapmania? Straps jsou novocirkusové náčiní, úvazy a smyčky, na kterých se akrobaté vznáší nad hlavami publika. Strapmania se totiž zaměřuje výlučně na vzdušnou akrobacii.

Vzlety a pády

Dvě akrobatky a dva akrobaté předvádějí silové gymnastické party s obrovskou přesností a ladností zároveň, testují své schopnosti. Kromě letu prožijí i pády, aby ujistili sebe i diváky, že za pomocí strapsů můžete stabilitu získat, ale také ji snadno ztratit.

Akrobati na fotkách

V rámci uvedení světové premiéry Strapmanie na Jatkách78, kterou podpořil Česko-německý fond budoucnosti, se bude konat také vernisáž a výstava fotografií souboru. Jejich autorem je německý fotograf Julius Erdmann.

Rok zahraničních hostů

Německý soubor Strapmania není jediným zahraničním hostem, který v roce 2020 vystoupí na Jatkách. Chybět nebude ani vítěz letošního Fringe Festivalu v Edinburghu, dvojice Nikki & JD. Své první sólové vystoupení na Jatkách78 předvede i Manda Rydman, známá ze souboru Analog.

Světovou premiéru by na Jatkách78 měl uvést také belgický soubor Collectif Malunés, o termínu se zatím jedná.