Za festivalem stojí soubor OLDstars, který sdružuje studenty pražských středních a vysokých, převážně uměleckých, škol. V rámci své pražské aktivity OLDstars obývají dva prostory - vršovický sklep HarOLD v Charkovské ulici a bytové divadlo H2/O v nedaleké Košické.

Za sedmnáct let své existence má skupina na kontě přes 200 inscenací, 8 ročníků benefičních festivalů a 8 ročníků Festivalu studentských divadel v Divadle v Celetné.

OLDstars podeváté

Soubor představí inscenace, jež byly uvedeny v uplynulé sezoně. Třídenní divadelní maraton tak nabídne bohatý program plný novinek jako je například drama Elevátor, příběh dvou teenagerů napsaný Gabrielem Pintileiem na základě skutečné události, hra o lásce, manželství a životních jistotách Iluze Ivana Vyrypajeva či divadelní adaptace filmu Paola Genovese Naprostí cizinci. Nebude chybět ani monodrama - letos tento žánr reprezentuje inscenace Věřím a nenávidím Stefana Massiniho s absolventkou francouzských divadelních škol Klárou Cibulovou pod režijním vedením Ondřeje Kulhavého.

Hosté z Prahy nebo Litoměřic

Mladí divadelníci z Domu dětí a mládeže Prahy 10 uvedou představení Smečka, pojednávající o chlapci z dětského domova, Divadelní spolek JAK při Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy představí svou autorskou inscenaci Mimikry a litoměřický soubor Mladivadlo odehraje příběh slepého muže v dramatu Leonarda Gershe Motýli.

Festival studentských divadel v Celetné 2019 byl podpořen grantem městské části Praha 1.