Zlomvaz, letos pod hlavičkou PQ Studio, nabídne přes 50 inscenací převážně zahraničních studentů, anebo čerstvých absolventů uměleckých oborů. Těšit se můžete například na inscenaci 3 Catastrophes I happily survived ze Švýcarska, Media Claun z USA nebo @heyhex, kde vystoupí umělci z Kanady, Japonska a Thajska.

Projekty z Hong Kongu, Argentiny i Kanady

Festival nabídne i inscenaci se společensko-politickým přesahem: představení Heaven Behind the Door II choreografky Chloe Wong z Hong Kongu pojednává o nerovnoměrném rozdělení moci a o zachování osobní svatyně na základě nedávných sociálních nepokojů v Hong Kongu.

Připraveno je také představení pro děti – jde o inscenaci Babka and the great trip to the little book z Argentiny. Lahůdkou pro fajnšmekry je kanadský projekt Overhear – radikální poslechový experiment, určený vždy jen pro jednoho návštěvníka.

Po divadle relaxace

Součástí jedenáctidenního programu je i odpočinková zóna “PQ Studio: Chill”, kde si návštěvníci budou moci poslechnout dobrou hudbu, zhlédnout vybrané filmy v letním kině, či si odpočinout na útulném baru přímo na střeše sálu divadla DISK.

Každý festivalový den je zakončen doprovodným programem, v rámci kterého se představí například kapely Bratři Orffové, Mutanti hledaj východisko, nebo Market. Návštěvníci festivalu dostanou šanci zapojit se do večerních programů i aktivně – v rámci unikátního formátu Jam sessions si kdokoli může přinést či zapůjčit hudební nástroj a zahrát si společně s ostatními.

Nejen na DAMU

Hrát se bude nejen na DAMU, kromě sálu divadla DISK a Studia Řetízek se bude Zlomvaz konat i v několika učebnách a na střeše divadla. A divadelníci vyrazí také do ulic - pro site specific performance bude jevištěm náměstí Jana Palacha a ulice V Kotcích, kde stávalo jedno z prvních pražských divadel.

Vychází i časopis

Zapojí se také studenti Katedry teorie a kritiky, kteří v průběhu festivalu naváží na tradici festivalového časopisu Obratel. S ohledem na převážně mezinárodní publikum Pražského Quadriennale byl však tento rok přejmenován na PASQUIL. V 11 festivalových dnech vyjde 11 čísel reflektujících dění předchozího dne.