Výběr z nejlepších mimopražských inscenací pro mladé diváky tentokrát Divadlo v Dlouhé přináší v novém lednovém termínu. Tato přehlídka nejen pro teenagery se koná od 11. do 16. ledna.

Pro školy i pro veřejnost

Jaké mimopražské soubory uvidíte? Například z Chebu, či Brna. Hrát budou pro školy, Klub mladých diváků, i pro veřejnost.

My vás zveme na představí plné písniček známého šansoniéra Jiřího Bulise, které přivezou studenti brněnské JAMU v pořadu Hodinku na Štědrý večer. Uvedeno bude v sobotu 14. ledna od 19:00 hodin.

Písně pro H. Hegerovou či M. Kubišovou

Hudba Jiřího Bulise je spjata především s brněnským HaDivadlem 80. let, kdy tento skladatel a klavírista spolupracoval zejména s Arnoštem Goldlfamem. Pro jeho inscenace skládal scénickou hudbu a napsal také řadu písní, z nichž mnohé věrní diváci Divadla v Dlouhé pamatují i z Kabaretu Prévert - Bulis uváděného v letech 2005 - 2012 (a také z CD Kdo neví co s láskou).

Absolvent JAMU Jiří Bulis vedle vážné hudby napsal desítky písní, které mimo jiné zpívala i Hana Hegerová nebo Marta Kubišová. Komponoval je často na texty básníků jako S. Jesenina nebo J. Seiferta, někdy i na texty vlastní.

Hodně se věnoval i psaní scénické hudby, zejména pro inscenace Bolka Polívky, Arnošta Goldflama a Ivo Krobota. Jeho písně v koncertním provedení zazpívají studenti ateliéru muzikálového herectví vedeného Petrem Štěpánem a Miroslavem Ondrou.

 

Podívejte se na webové stránky: www.divadlovdlouhe.cz