Vojtěch Mašek (ročník 1977) je český scénárista, dramatik a výtvarník. Vystudoval scénaristiku na FAMU, je zakládajícím členem Monstrkabaretu Freda Brunolda a autorsky se podílí na všech jeho aktivitách: ať už jde o komiks Chobotomie, inscenaci Monstrkabaret Freda Brunolda anebo animovaný film Z. Durdila Radio Kebrle.

Na svědomí má také komiksové knihy Sloni v Marienbadu a Za vším hledej doktora Ženu v nakladatelství Tichý syndikát. Píše i pro divadlo, jeho posledním textem je hra Černý med, kterou v pražském Činoherním klubu také sám režíroval.

Jako kočka s myší

Jde o komorní hru inspirovanou skutečnými událostmi, ve které se utkává vyšetřovatelka a vyšetřovaný. Probíhá dialog jako utkání, jako souboj o nadvládu. Vyšetřovatelka zahajuje zpočátku velmi korektní výslech. Postupně se odhaluje, že se jedná o zamotanou kauzu.

Vyšetřovaný Loebl se ocitá v pasti, ze které nelze vyváznout. Celá věc je ale vždy zpochybněna, nabízejí se nová vysvětlení, bourající ta původní.

Inscenace stojí na přesném hereckém provedení, navozuje dojem klasické bravurní a zpočátku konvenční divadelní hry, který ale postupně rozkládá.