Snímky jsou v nejhezčích letních kinech v naší metropoli promítány v rámci festivalu Das Sommerkino, který se letos v Praze koná už počtvrté. Na diváky tak čeká ještě 11 titulů z Německa, Rakouska a Švýcarska.

Divoká

Tuto středu se například můžete podívat na snímek Divoká, který pojednává o touze jedné ženy změnit svůj doposud nudný a šedý život. K tomuto rozhodnutí ji přiměla náhoda – jednou, když šla do práce, uprostřed parku pohlédla do očí vlkovi. A tak Ania našla novou vášeň...

Egon Schiele

O dva týdny později se pak bude ve Stromovce promítat životopisný snímek nazvaný jednoduše: Egon Schiele. Film rakouského režiséra Dietera Bernera vychází z knihy Egon Schiele: Tod und Mädchen, kterou napsala spoluautorka filmového scénáře Hilde Bergerová. Snímek diváka provede životem talentovaného malíře s českými kořeny, přiblíží jeho vztah s modelkou Wally, poodkryje vztah se sestrou Gerti, dotkne se i Schieleho života v Neulengbachu či sanktpöltenského soudu.

Stát vs. Fritz Bauer

Dalším naším tipem je drama Stát vs. Fritz Bauer. Jde o příběh německého Žida - vrchního prokurátora Fritze Bauera, který získá klíčové důkazy o tom, že se bývalý důstojník SS Adolf Eichmann, který byl odpovědný za masovou deportaci Židů, se zřejmě ukrývá v Budenos Aires. Bauer však německému soudnímu systému nevěří, a tak se rozhodne kontaktovat izraelskou tajnou službu Mossad. Tak se však dopustí vlastizrady...

Promítá se zadarmo

To ale zdaleka není vše, co můžete v rámci Das Sommerkino vidět. Na programu festivalu jsou například ještě snímky Pozdravy z Fukušimy, Před ranními červánky, Boží pořádek či Mlha v srpnu.

Pokud jste fanoušky německé kinematografie, určitě si tahle promítání nenechte ujít. Navíc vstup na všechna představení je volný, filmy jsou uváděny v originále s českými nebo anglickými titulky.